De camperplaats

Lees meer over de spekdonken

Camper plaatsen

Speciaal voor alle natuurliefhebbers met een camper heeft Boerderij de Spekdonken een unieke camperplaats in de regio Eindhoven. Met 25 ruime camperplaatsen in een oneindig groene omgeving komt u hier volledig tot rust. 

Zowel de activiteiten op de boerderij als de natuurlijke omgeving bieden volop mogelijkheden voor jong en oud. Op de boerderij kunt u onder begeleiding meekijken bij de dagelijkse werkzaamheden van een melkveehouder. Elke ochtend om 10.00u  is er gelegenheid voor een rondleiding, mogen kinderen de boerin assisteren.

De camperplaats ligt aan de voet van beekdal de Beerze. Een mooie omgeving voor een wandeling of sportactiviteiten. In de winter is deze omgeving bijzonder interessant voor vogelaars. Op de rustige plaatsen bij de Beerze kunt u allerlei vogels treffen. 

Het ontstaan
In 1969 begonnen Jan en Maria met veel passie een melkveehouderij. Zowel deze passie als het boerenbedrijf wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Kleinzoon Jurgen staat klaar om het stokje van Jos en Marie-José over te nemen. Vanwege steeds veranderende regelgeving is de toekomst iets minder betrouwbaar. Vandaar dat wij in 2016 hebben besloten een nevenactiviteit te starten. Omdat wij zelf al zo lang genieten van de prachtige omgeving, was de keuze voor een gastenverblijf snel gemaakt. Irla, de vriendin van zoon Jurgen, verwelkomt u samen met Marie-José graag op de Spekdonken. Op een boerderij moet 365 dagen in het jaar gewerkt worden. Wij staan dan ook het gehele jaar voor u klaar!

Locatie
Camperplaats De Spekdonken ligt in de Brabantse Kempen, een dorpengemeenschap tussen Eindhoven, Tilburg en de grens met België. Het dichtstbijzijnde dorpje heet Vessem en heeft veel te bieden. Uiteraard de standaard faciliteiten zoals een supermarkt en bakker, maar ook meerdere restaurants. In het dorp vindt u een voormalig bierbrouwerij waar u kunt genieten van een bierproeverij of tijdens een excursie meer leert over de geschiedenis en het productieproces.

In de zomer kunt u bij onze buren verse asperges kopen, in de herfst/winter hebben zij heerlijke pompoenen.                                  

Fietsen in de omgeving
Wie fietsen zegt, zegt De Kempen. In onze regio kan de fietsliefhebber zijn hart ophalen. De Landschotse Heide, landgoed de Utrecht, de Kuikseindse Heide, Oostelbeerse Heide, de Buikheide en het Groot en Klein meer in Vessem, zijn slechts enkele voorbeelden van natuurgebieden en boslandschappen op loop- en fietsafstand van de Camperplaats. Wij helpen u graag met advies over rolstoelpaden, uitkijktorens en schitterende vergezichten in de diverse natuurlandschappen en vennen in de omgeving. 

Hier zijn ook speciale mountainbike routes voor de sportieve gasten. 

Waarom de Spekdonken
De spekdonken is een complex van lange uitgestrekte hooilandschappen in de omgeving van de stroom de Beerze. Het unieke van deze landschappen is dat zij vroeger erg vochtige grond hadden waardoor het een gunstige omgeving was voor de hopgaarden van de vroegere brouwerij van de Beerze bier. Onze boerderij de Spekdonken ligt tegenover de spekdonken en aan de kleine Beerze. 

Het unieke aan Camperplaats de Spekdonken

Door het kleinschalige karakter van de camperplaats en de boerderij kunt u het hele jaar door genieten van echte Brabantse gastvrijheid. De camperplaatsen zijn erg ruim, maar liefst 9×10 meter, waardoor u kunt genieten van voldoende privacy. We bieden gratis WiFi. Er is een sanitaire unit met vier afzonderlijke badkamers welke bestaan uit een toilet, wastafel, douche, spiegel en stopcontacten. Bovendien kunt u grijswater lozen, het chemisch toilet legen en vers drinkwater tappen. Wij werken niet met een maximale verblijfsduur, u kunt dus onbeperkt genieten van onze prachtige locatie.  

Bent u benieuwd naar deze prachtige locatie, neem contact met ons op of kom een keer langs. 

CONTACT OPNEMEN MET DE SPEKDONKEN

Wij staan u graag te woord

Adresgegevens

  • Heikesestraat 8 A
  • 5512PA, Vessem
logo

Contact opnemen

Openingstijden

Wij zijn het gehele jaar geopend. U kunt bij een afwijkende aankomsttijd altijd contact met ons op kunnen nemen zodat we er rekening mee kunnen houden. We zijn altijd bereikbaar en u bent altijd welkom.